ROMÂNIA    
JUDEŢUL TULCEA
PRIMARIA COMUNEI I.C.BRATIANU
 
U.A.T COMUNA I.C. BRATIANU, JUDETUL TULCEA STR. PRINCIPALA, NR.34, COD POSTAL 827100; tel: 0240 573 134; fax: 0236 833 044; e-mail: primaria_icbratianu@yahoo.com       

harta site: Descriere >>> Tradiţii locale

  Social Cultural Tradiţii locale Relief, Climă, Faună  

 

Comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea - PATRIMONIUL CULTURAL - POTENŢIAL TURISTIC       
Zonă lacustră, cu ghiolurile rămase după desecare, constituie un perimetru specific pentru pescuitul sportiv. Acestui element de atracţie i se adaugă împrejurimile ce prezintă potenţial neexplorat pentru agroturism. În privința patrimoniului construit comuna dispune de vecinătatea cu cetatea Dinogetia, comuna Jijila care poate deveni punct de atracție în zonă. Pe lângă aceste obiective turistice, comuna I.C. Brătianu beneficiază de vecinătatea Parcului Naţional M-ţii Măcinului. Prin HCL consiliul local I.C. Brătianu a aprobat Strategia și Planul de acțiune pentru conservarea biodiversității și utilizarea durabilă a componentelor sale în zona Munților Măcinului. 

Pentru promovarea turismului în comună nu există punct de informare turistică. Muzeul "Ionuţ Cătălin Florea" Ionuţ Cătălin Florea s-a născut la 4 august 1974, iar la vârsta de 16 ani, în urma unui grav accident, viaţa lui a luat o întorsătură dramatică. În 1991, împreună cu mama sa, Ionuţ Cătălin Florea s-a stabilit în Austria, la Altenhof (lângă Linz) - sperând într-o vindecare - şi unde s-a confruntat pentru prima dată cu arta plastică, începând să creeze în tehnica acrilică. La Altenhof, Ionut Cătălin Florea a avut prima sa expoziţie, după care s-a asociat la proiectul „Casa“, un sediu destinat tinerilor cu probleme de handicap. 

Ionuţ Cătălin Florea a urmat, începând din octombrie 1997, în calitate de audiant extrem, cursurile Universităţii de Artă din Linz, „neacceptând niciodată să fie considerat drept o persoană cu handicap“, aşa cum mărturiseşte Gert Hermann, asistentul artistului. Anul 2000 a reprezentat anul lansării sale, care s-a petrecut sub patronajul Societăţii „Asigurationi Generali“, moment din care tânărul artist a fost solicitat să participe şi la alte expoziţii individuale sau de grup. Ionuţ Cătălin Florea a murit la 7 mai 2001, la vârsta de 26 ani, lăsând în urmă peste 1000 lucrări grafice, acuarele, desene. La 7 mai 2002, la comemorarea unui an de la trecerea în nefiinţă a lui Ionut Catalin Florea, a avut loc, tot la Linz, prima expoziţie retrospectivă. În comună se sarbatoreste anual “zilele Zaclaului” în 6 decembrie odată cu hramul bisericii din localitate. Alte sărbători de tradiție sunt Crăciunul cu colinde specifice, Boboteaza (aruncarea crucii în apă și sfințirea apelor), ziua veteranilor în data de 29 aprilie, concurs Național de pictură “Ionut Catalin Florea”-7 mai, ziua Dobrogei-14 noiembrie (revenirea Dobrogei la patria mamă). 


p1-  admin, 27-04-2016   

 

 
 
 
 
  •  Primar   •  Strategii   •  Organizare   •  Hotarari   •  Anunturi   •  Formulare   •  Stare Civila   •  Servicii   •  Informatii Financiare   •  Contact   •  Pagina de Start  •  
© 2012 Primaria I_C_Bratianu - Toate drepturile rezervate